Vad kostar ett nytt badrum 2023?

Vad kostar ett nytt badrum 2023?

Storleken på badrummet är en nyckelfaktor för hur mycket den slutliga kostnaden för renoveringen blir!

Oavsett om du ska renovera ditt befintliga badrum eller överväger att bygga ett helt nytt, är det många faktorer som påverkar priset. Med rätt planering kan du få dina drömmars badrum utan att det lämnar ett stort hål i plånboken.

I den här artikeln kommer du att få reda på hur mycket det vanligtvis kostar att bygga ett nytt badrum, de faktorer som kan påverka priset och några tips som hjälper dig att spara pengar. Så om du funderar på att få ditt badrum renoverat till bästa pris, läs vidare!

Två olika typer av badrumsrenoveringar

Till att börja med så finns det två olika typer av badrumsrenoveringar som man brukar göra. Den ena är ytskiktsrenovering och är precis som det låter. Att man förbättrar ytskiktet med ny färg och med/eller kakel/klinkers tillsammans med nytt handfat, blandare, skåp, lampor, dusch, badkar, nytt golv etc.

En totalrenovering (eller helrenovering) innebär att man tar sig igenom ytskikten och börjar riva och bygga nya väggar för att ändra planlösningen. Vid en totalrenovering är fler hantverkare involverade som t.ex snickare, rörmokare, elektriker, målare och plattsättare.

Kostnaden för ytskiktsrenovering

Kostnaden för en ytskiktsrenovering varierar helt och hållet på hur omfattande arbetet är och vilka önskemål kunden har kring material och varor. Vanligtvis brukar en ytskiktsrenovering landa på mellan 40.000 kr till 80.000 kr.

Kostnaden för totalrenovering

Kostnaden för en totalrenovering av ett badrum är ett omfattande arbete där flera yrkesgrupper involveras. Det är inte ovanligt att ett totalrenoverat badrum kostar mellan 150.000 kr till 300.000 kr.

Hantverkarprisers webbsida finner du det mesta om vad som gäller och vad ett nytt badrum kostar

ROT-avdrag för arbetskostnaderna

Som privatperson har du rätt till att dra av 50% av arbetskostnaderna med hjälp av ROT-avdrag för de arbeten som vi utför i ditt hem upp till 50 000 kr per person!

Vi utför badrumsrenoveringar i Sundsvall

Vi erbjuder kompletta och professionella badrumsrenoveringar i Sundsvall med omnejd, för både entreprenörer och privatpersoner. Om du vill ha ditt badrum renoverat, är vi här för att hjälpa dig att skapa en skiss, planera och övervaka hela projektet från början till slut.

Rörmokare i Sundsvall med över 10 års erfarenhet

Våra rörmokare i Sundsvall har över 10 års erfarenhet av branschen. Genom våra år inom VVS har vi samlat på oss mycket erfarenhet kring problemlösning och kännedom av vad våra kunderna vill ha.

  • Vi innhar giltiga försäkringar och licenser för att genomföra ett proffesionellt och väl utfört arbete.
  • Vi är även Säker vatten auktoriserade vilket innebär att om olyckan skulle vara framme kan du känna dig trygg med att försäkringarna gäller och att du kan få ersättning för dom vattenskador som kan uppstå.

Kontakta oss redan idag för att se vad vi kan göra för er!

Om ett badrummet är över 10-15 år gammalt kan det vara så att avlopp och rör måste bytas ut helt eller delvis. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Antal år i branschen
0+
Samarbetspartners
Tre Jonsson Sundsvall logotypeByggmästarna Sundsvall logotype

Gott rykte & goda relationer

Vi brinner för ett gott rykte och goda kundrelationer där vår målsättning är ett resultat som både kund och hantverkare kan vara stolt över.

Mårten Leanders
Administratör
073 - 546 24 54
Magnus Nyberg
VVS-montör
073 - 385 86 84
kontakt@nvvsp.se
Offert
© 2023 | SitemapsIntegritetspolicy