Vad ska man tänka på vid en badrumsrenovation?

En renovering av badrummet innebär många val kring funktionalitet, design och komfort. Det finns en del saker att tänka på vid en badrumsrenovation, vad som påverkar priset och hur du kan spara in utgifterna.

Om badrummet är över 10-15 år gammalt är det troligt att avlopp och rör måste bytas ut helt eller delvis.

1. Vilken typ av renovering som behövs

Ett av de dyraste rummen att renovera är badrummet, så det kan vara fördelaktigt att förstå exakt vilken typ av renovering som krävs. Vi skiljer på en totalrenovering och en ytskiktsrenovering.

Ytskiktsrenovering av badrum

En ytskiktsrenovering innebär att man lägger nytt kakel över det gamla golvet och byter ut badrumsinredningen.

Totalrenovering av badrum

En totalrenovering innebär att nuvarande badrum rensas och sedan byggs allt om från grunden.

2. Vad behöver ni i ert nya badrum?

Innan du påbörjar en badrumsrenovering bör du fundera över vilka behov det nya badrummet ska täcka. En bra idé är att skriva en lista över önskade funktioner.

3. Tänk igenom planlösningen

Om du planerar att göra planeringen och design själv, eller om du ska anlita en inredningsarkitekt är det alltid bra att du undersöker alla de olika lösningsalternativen som finns. Vi på Nord VVS-Partner AB kan givetvis hjälpa dig med design och planering.

4. Hur man minskar kostnaderna

Storleken på badrummet är en nyckelfaktor för hur mycket den slutliga kostnaden för renoveringen blir.

  • Genom att göra en ytskiktsrenovering istället för en totalrenovering blir betydligt mycket billigare.
  • Genom att dra ned på den totala tiden som det tar för olika yrkesgrupper som t.ex. snickare eller plattsättare att utföra sina arbeten kan minska utgifterna avsevärt.
  • Genom att välja normal standard, billigare material och vitvaror minskar också utgifterna. Det finns en uppsjö av saker och märken man kan välja mellan så här finns det stort utrymme till att dra med på kostanderna.
  • Ytterligare ett spartips är att minska på kakel och klinkers då denna kostnad kan dra iväg avsevärt.
    Vissa väljer att kakla in hela badrummet medans andra väljer att kakla in de mest vattenutsatta områdena.

Även om du skulle välja billigare lösningar är det viktigt att produkterna erhåller en hög kvalitet. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja de bästa produkterna för ditt badrum utan att kvaliteten tummas på. Vi har alla möjliga produkter och lösningar som passar för alla plånböcker.

5. Slutbesiktning och dokumenation

För ett rum med höga tekniska krav, som badrummet, är det viktigt att göra en omfattande slutbesiktning med en oberoende besiktningsfirma när du renoverar eller förnyar det.

Slutligen ser vi till att överlämna all nödvändig dokumentation som är bra att ha för underhåll, ytterligare renoveringar eller försäljningen av bostaden.

ROT-avdrag för badrumsrenoveringar

Som privatpersoner kan man dra av 50% av arbetskostnaderna för de arbeten som utförs badrum upp till 50 000 kr per person! Om du går i tankarna att renovera ditt badrum i Sundsvall kan vi hjälpa dig med lättare badrumsservice till totalrenoveringar av badrum.

Rörmokare i Sundsvall

Våra rörmokare i Sundsvall har över 10 års erfarenhet av branschen. Genom våra år inom VVS har vi samlat på oss mycket erfarenhet kring problemlösning och kännedom av vad våra kunderna vill ha.
Oavsett om du vill ha hjälp med lättare VVS-service till totalrenovering av badrum så kan vi hjälpa dig med hela paketet.

Regler kring badrumsrenovation

Det finns en del regler kring krav och funktioner som gäller för ett badrum och det är Boverket som bestämmer detta. På denna sidan kan du ta del av 10 bra tips kring badrumsrenovering.
Kom även ihåg att prata med ditt försäkringsbolag då de kan ha krav och riktlinjer på hur du ska följa de regler som gäller när det är dags att renovera. 

Antal år i branschen
0+
Samarbetspartners
Tre Jonsson Sundsvall logotypeByggmästarna Sundsvall logotype

Gott rykte & goda relationer

Vi brinner för ett gott rykte och goda kundrelationer där vår målsättning är ett resultat som både kund och hantverkare kan vara stolt över.

Mårten Leanders
Administratör
073 - 546 24 54
Magnus Nyberg
VVS-montör
073 - 385 86 84
kontakt@nvvsp.se
Offert
© 2023 | SitemapsIntegritetspolicy