Hur går en badrumsrenovering till?

Att renovera ett badrum kräver noggrann planering och övervägande av alla inblandade element, inklusive VVS, el, målning, snickeri och kakel. För att säkerställa att det inte finns några överraskningar på vägen, skapar vi alltid ett detaljerat skriftligt avtal för projektet. På så sätt kan kunderna vara säkra på att inga extra kostnader kommer att uppstå. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur vi går tillväga för att renovera badrum.

1. Kostnadsfri konsultation och rådgivning

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer och rådgivning för badrumsrenoveringar. Vi kan erbjuda en rad alternativ som passar din budget, från lyxiga high-end renoveringar till mer ekonomiska lösningar. Vi arbetar med dig för att förstå dina behov och skapa en plan som uppfyller dina specifika krav.

2. Offert

Utifrån dina önskemål och behov lämnar vi en offert på hela jobbet med fast pris.

3. Uppstart

Vi strävar alltid efter att orsaka minimal störning och skada vid renovering och hålla damm till ett minimum. Golv skyddas med mattor eller kartong. Varje dag hålls arbetsplatsen ren. Material, verktyg och maskiner är organiserade. En effektiv luftrenare är alltid inställd för rivning och konstruktion; kunder uppskattar detta.

3.1 Materialinköp

Vi köper och transporterar byggmaterial till arbetsplatsen löpande efter behov, utan att behöva omvandla ditt hem till en lagringsanläggning.

3.2 Demontering

Demontering av fast inredning som väggskåp, beslag, toalettsits och element m.m. genomförs. Vattenledningar stängs av och resterande rören i badrummet tas isär. Rören återanvändas inte, men toaletten, handfat, mixer, och sådana kan sparas och monteras om så önskas.

3.3 Rivning

Rivning av ytskikt på väggar och golv krävs i vissa fall. Detta kan inkludera kakel, våtrumsmatta, tapeter eller liknande material. Omfattningen av rivningen beror på det arbete som behöver göras, till exempel byte av brunn eller dräneringsrör i golvet, vilket kräver att golvkonstruktionen bryts eller bilas upp.

Allt rivningsmaterial, byggsopor och riven inredning bortforslas och sopsorteras kontinuerligt. Inga stora sopsäckar i eller utanför ditt hus.

4. Återuppbyggnad

Vid detta skede beroende på rivningsarbetet och kundens önskemål kan tak, väggar och golvkonstruktion byggas upp på nytt. El- och vattenledningar körs genom väggarna om de ska döljas. Annars kommer de att dras utanpåliggande efter att kakel och fogning genomförts.

4.1 Underarbete

Vid underarbetet kan golvvärme installeras, golv flytspacklas, våtrumsgips monteras, golvbrunnar byts ut, golv och väggar fuktspärras och taket målas. Denna del av badrumsrenoveringen är viktig för att säkerställa att slutresultatet uppnår högsta kvalitet.

4.2 Fuktspärr

En tätskiktsfolie och ett tvåkomponentslim appliceras på golv och väggar för att skapa en fuktspärr. Rör och golvbrunnar skyddas med förstärkningsmanschetter. Detta görs för att undvika att vatten- och fuktskador på det nyrenoverade badrummet kommer in genom kakelfogar.

4.3 Kakelsättning och fogning

Vid detta skede är det dags för kakel och klinkers. Kakel är plattorna som monteras på väggar och klinkers kallas det när det monteras på golv. Dessa plattor går att få i alla möjliga storlekar och färger.

Kakel- och klinkersplattor monteras och fylls med fogmassa mellan fogarna i med den färg som önskas.

4.4 Komplettering

Vid denna del av badrumsrenoveringen kompletteras det sista som behövs. Inkoppling av toalettstol, montering av skåp, handfat, blandare, speglar, krokar, dörrar, belysning, badkar och toalettpappershållare m.m.

5. Avslutning och besiktning

Vid den avslutande delen sker en byggstädning där sopor bortforslas och verktyg avlägsnas. Därefter utför vi en slutbesiktning tillsammans på ditt nya badrum där vi går igenom allt som har genomförts. Slutligen överlämnar vi alla dokument och garantipapper och tackar för oss.

Om Nord VVS-Partner AB

Våra rörmokare i Sundsvall har över 10 års erfarenhet av badrumsrenoveringar. Hos oss kan du räkna med högsta kvalitet och service

Antal år i branschen
0+
Samarbetspartners
Tre Jonsson Sundsvall logotypeByggmästarna Sundsvall logotype

Gott rykte & goda relationer

Vi brinner för ett gott rykte och goda kundrelationer där vår målsättning är ett resultat som både kund och hantverkare kan vara stolt över.

Mårten Leanders
Administratör
073 - 546 24 54
Magnus Nyberg
VVS-montör
073 - 385 86 84
kontakt@nvvsp.se
Offert
© 2023 | SitemapsIntegritetspolicy